Thursday 12 February 2009

Update Bushfires


Eindelijk na 4 dagen is de rook om de berg weggetrokken. Eén ding weet ik intussen wel, bosbranden sloopt je. Je kijkt alleen maar naar de tv, intussen check je steeds de laatste updates van brandmeldingen en over je schouder kijk je steeds naar die berg of je rook/vuur ziet. Intussen hoor je steeds helicopters in de buurt vliegen. 's Avonds kun je niet achter de computer vandaan komen en 's ochtens is dat het eerste wat je aanzet. Dus slaapgebrek begint nu ook aardig de kop op te steken. Gek word je ervan. Niet dat we echt in de gevarenzone hebben gezeten, maar uitzicht hebben op een berg die in de rook ligt helpt niet echt.
Iets waar ik dan ook helemaal door gefacineerd ben, is die beelden uit het rampgebied met de daarbij behorende verhalen. Het is gewoon verschrikkelijk om te zien. Gewoon je hele bezittingen in één keer weg. En dat is dan nog als je geluk hebt, want er zijn er vele die familie/vrienden verloren hebben. Als je naar Marysville kijkt, dat is een dorp van 500 inwoners en men verwacht dat het dodental zo rond de 100 ligt. Van zulke berichten krijg je gewoon de rillingen.
Hier is dan een kaart van de 'ergste' bedreiging voor ons.Voor degene die niet zo op de hoogte zijn we wonen dus net naast Lilydale. Hemelsbreed zitten we zo'n 20 kilometer van Healesville.
Het zwartgestreepte gebied is dus waar de bosbranden waren/zijn
En dan net als je besluit om niet meer zo bezig te zijn met de bosbranden, hangt er net deze ochtend een erge brandlucht. Dus computer weer aan en weer checken. Gelukkig was er niets bijzonders. Gewoon verandering van wind die hiervoor zorgde. Dus computer weer uit en even met iets anders bezig zijn. Wat heel moeilijk blijkt te zijn voor een nieuwsfreak. Ik kijk altijd al veel naar het nieuws, maar nu was ik niet bij de tv weg te slaan.
Bedankt voor alle telefoontjes en mailtjes. Maar zoals jullie kunnen lezen hebben we nog steeds veel geluk.
En dan nu net na besloten te hebben vroeg naar bed te gaan, hoor ik nu weer de sirene. Dus we blijven maar weer even op.

Edit: Loos alarm, dus we kunnen gewoon gaan slapen.

No comments: