Sunday 8 February 2009

Bushfires


Zoals er waarschijnlijk al op het nieuws is geweest, er zijn dus hier in Victoria hevige bosbranden. Men spreekt over de ergste branden ooit. We kijken dan nu ook heel veel naar het nieuws en zijn geschokt van de beelden. Plekken waar we graag kwamen en regelmatig heen gingen in het weekend zijn gewoon voor het grootste deel platgebrand. Het lijkt wel oorlogsgebied. Er zijn al vele doden gemeld en dat aantal blijft nog steeds stijgen.
Er werdt de laatste dagen al gewaarschuwd voor de gevaarlijke omstandigheden. Voor de zaterdag was er harde warme wind voorspeld en met die droogte was dat een gevaarlijke combinatie. Gisteren hoorden we wel over een paar bushfires, maar er was nog niet echt veel nieuws. Alles was hier ook nog erg rustig in het dorp. Dus 's avonds gingen we gezellig eten in de stad met vrienden. Toen we terug reden roken we al een sterke brandlucht, maar dat was het dan ook wel. Maar toen we terug kwamen in Mount Evelyn waren alle brandweerauto's weg en stond het er vol met auto's. OK, laten we maar eens even het nieuws kijken. Toen waren er nog niet veel beelden, maar het werdt wel duidelijk dat het toch ernstiger werd. Er waren al meerdere doden en er waren ook veel huizen verloren gegaan. Nu, vanochtend, waren er veel meer beelden en dan dringt het pas echt goed door. En dan te bedenken dat de meeste branden zeer waarschijnlijk aangestoken zijn.
Hier in Mount Evelyn is er op een paar bermbrandjes niets ernstigs gebeurd. Dus we hebben heel veel geluk. Het enige wat we hebben is dat er af en toe een brandlucht hangt van branden een eind weg. Hopelijk blijft het hierbij. Als je de laatste informatie over dit gebied wil dan hier de link. CFA-link
Hier zijn dan ook wat foto's die ik op een nieuwssite vond.




No comments: