Friday 24 July 2009

Collingwood-Carlton

Gerrit, die een groot Carlton-fan is, vond het tijd voor een wedstrijd Aussie Rules. En aangezien Collingwood-Carlton in de MCG was, had ik alleen nog de keuze: mee of thuis blijven. Aussie Rules vind ik nog wel aangenaam om te kijken, dus gingen we maar mee.

Nu even wat achtergrond informatie. Carlton-Collingwood is als een wedstrijd Ajax-Feyenoord. Met 1 groot verschil...de supporters zitten hier gewoon gemengd. Niets geen spreekkoren, provoceren of vechten. Gewoon met passie naar de wedstrijd kijken en gewoon schelden op degene die in het veld staan. Dat kan spelers, coaches of scheidsrechters zijn. Na die tijd ook gewoon zonder vechten, om de frustratie kwijt te raken, het stadion weer uit. Een genot om mee te maken.
Daarnaast doet Collingwood het al een paar jaar veel beter dan Carlton, toch heeft Carlton 1 kampioenschap meer als Collingwood. En dat steekt een beetje.
Maar nu wil het geval dat Carlton, na jaren onderaan de lijst te hebben gestaan, het dit seizoen het erg goed doen. Dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.
Het was wel lachwekkend, dat er een stel voor ons zaten en zij was voor Collingwood en hij voor Carlton. Voordat de wedstrijd begon en in het begin zat hij steeds vol vuur te roepen en te zingen en zei zij dat hij wat rustiger moest zijn. Maar halverwege toen Carlton echt steeds verder achter kwam, werd hij stiller en toen kwam zij los. Op een gegeven moment zaten ze daar heerlijk met elkaar over te ruziën. Dat noem ik nou een bonus voor de avond. Ik heb dan ook even heerlijk van ze zitten genieten.
Uiteindelijk werd de wedstrijd 40-94 voor Collingwood. Gerrit was niet blij met de uitslag, maar het was wel een leuke avond.

Sunday 12 July 2009

Er is er 1, oh nee 3, jarig.....

En langzaam aan kwamen er pakjes binnen voor Gerrit. En wat waren we blij met de dingen die we kregen. Alhoewel, er was iets waar ik (Demy) minder blij mee was....een DVD van Andre Hazes. Bedankt familie Vermeer. Hij is dan ook alleen voor als Gerrit alleen in de huiskamer is. Gelukkig maakte al het drop weer een beetje goed.
Net voor Gerrit's verjaardag kreeg ik plotseling een mail via Ticketek dat Ed Kowalczyk van Live aan een solotour bezig was en in Augustus in Melbourne zou komen. Het perfecte kado voor Gerrit dus. Dus iets waar hij nog even naar uit moet kijken.
Die avond kwamen Von en Bert eten. Aangezien we zaterdag al uit eten gaan om Von's verjaardag te vieren, besloot ik deze dag maar zelf te gaan koken.
Iedereen van deze kant, bedankt voor de kado's, telefoontjes en kaarten.
Dan hadden we die zaterdag dan de verjaardag van Von. Dus naar de Thai in Malvern. Er werd deze avond maar voor het gemak 3 verjaardagen gevierd. Dus naast Von, ook die van Andrew en Gerrit. Het was weer een BYO (BringYourOwn) dus iedereen had hun wijn/champagne meegenomen. Dus er was genoeg alcohol voor nog 3 verjaardagen. Het was een erg gezellige avond die afgesloten werd bij Louise en David thuis. Die hadden een heerlijk toetje gemaakt. Niet dat er veel plaats voor was.

Saturday 4 July 2009

Etentje Mt. Dandenong

Dit keer was het onze beurt om een etentje te regelen met een collega van Gerrit. We waren al regelmatig bij Skyhigh op Mount Dandenong geweest, maar we hadden er nog nooit gegeten.

Wat je dan natuurlijk wel hoop is dat het helder is die avond, want je gaat natuurlijk wel voor het uitzicht. En natuurlijk die avond hangt er een dikke mist. We hadden wat moeite om er te komen, maar uiteindelijk vonden we de afslag. En natuurlijk toen we boven kwamen was er niets te zien. Maar ik had nog hoop, want er kwam een briesje opzetten. Het eten was er heerlijk en hadden een heerlijke avond. We zouden bijna vergeten dat we voor het uitzicht kwamen. Nu waren de ramen dan ook erg beslagen dus er was niet veel te zien, al zou je willen. Maar nadat het restaurant leger werdt en de ramen langzaam aan schoon werden, zagen we dan plotseling toch nog Melbourne liggen. We waren dus niet voor niets daar gekomen. Het was een heerlijk avondje uit.