Sunday 24 May 2009

Verzwikte enkel

Zo was Gerrit weer eens vrijwillig op de zaterdag in de wei/voetbal wezen spelen. Komt meneer terug met een zere enkel. Het is wat dik, maar hij kan er nog steeds op lopen. Dus gewoon verzwikt.
De zondagochtend staat hij op en kan amper op zijn voet leunen, dus gaan we toch maar even naar het ziekenhuis. Daar zaten we dus, doordat het geen spoed was, 2,5 uur te wachten. ik maakte al een keer de opmerking tegen Gerrit "Als we hier al die tijd zitten te wachten om te horen dat het een verzwikte voet gaat. Dan zal ik maar gaan rennen als ik jou was". Eindelijk was hij dan aan de beurt. na een 45 minuten komt hij naar buiten. Inderdaad, het was een verzwikte enkel. hij had geluk dat ik mild gestemd was die dag. In totaal daar 3,5 uur gezeten. Dag zondag. Hij kreeg krukken mee. Dus hier krijg je krukken mee bij een verzwikte enkel?! Laat ik niet zien dat ze gebruikt worden. Wat een onzin. Lopen en snel. JIJ wil voetballen.

Wednesday 20 May 2009

Rugpijn

Het is prachtig weer en dan ga je de tuin in. Even grasmaaien. Na een tijdje wil ik de opvangbak legen in de kruiwagen en met het bukken schiet het flink in de rug. Maar we blijven toch nog even doorgaan, want het grasmaaien is nog niet klaar. Iets later komt er ook nog een man die de verwarming na komt kijken en schoonmaken. Je wil niets laten merken en loop dan ook zo nonchalant mogelijk. Natuurlijk faal je geweldig in het verbergen.
Gelukkig is hij zo klaar en kan ik eindelijk even plat liggen. En daar ging het fout. Dat liggen ging nog wel, maar dat overeind komen. Dit was dus helemaal mis. Dus half kruipend maar het bed in.
Die nacht koste het me 1.13 minuut om van de ene zij op de andere te komen. En dit ging gepaart met pijnscheuten en schelden. Dus ik was echt het zonnetje in huis. Gelukkig ken ik mijn rug redelijk en was ik met de juiste behandeling binnen 2 dagen weer op. Eens in de zoveel tijd speelt die plek weer op. En als ik het dan nog kreeg door iets zwaar te tillen, maar nee het was gewoon met bukken. Zoiets werkt altijd goed op mijn humeur.

Saturday 2 May 2009

Dinerparty

Ik vond toch dat het eens tijd werd om eens Desiree en Frank uit te nodigen en zelf te koken. Dus deze zaterrdag was het dan zover. Gerrit 's middags richting voetbal en zo had ik de keuken voor mezelf en kon ik rustig mijn gang gaan. Frank had wel interesse in mijn beroemde pasta, dus dat werd het hoofdgerecht. Als voorafje hadden we een soep en als toetje had ik de keuze uit een mousse en gewoon ijs. Ik wist al dat de heren voor ijs zouden gaan. Daar sluiten ze in het restaurant ook meestal mee af. Ik had nog tegen Frank gezegd dat ik voor alles gezorgd had en dat ze niets mee hoefde te nemen. Dat had ik beter tegen een boom kunnen zeggen, want natuurlijk had Desiree naast de gewoonlijke champagne had ze ook dips en biscuits meegenomen. Het is dus hier gewoonlijk dat je voor het eten wat kazen, dips, olijven enz met biscuits op tafel zet. De zelfgemaakte eiersalade werd erg gewaardeerd.
Dus na wat dips en champagne konden we aan tafel. En voor we het wisten was het al 24.00 tijd voor het toetje. Dus conclusie; het was een erg gezellige avond, die nog maar eens overgedaan moet worden.
Deze zondag zijn we naar Mariette, Martin, Nieck en Luca geweest. We hadden als steeds contact via de site Xpdite en nu gingen we elkaar dan eens in het echt ontmoeten. Het klikte goed. Het is altijd leuk om ervaringen te delen. Je hebt wat gemeen....Emigreren. De middag vloog echt voorbij. Het was goed bevallen. En Mariette, Martin, Nieck en Luca bedankt voor de leuke middag.