Friday 10 April 2009

Goede Vrijdag


En dan ben je in Australië en dan heb je vrij op Goede Vrijdag. En dat is niet een gewone vrije dag, maar dan zijn ook de winkels gesloten. En dat wil wat zeggen in Australië. Dat gebeurd zelden. Zelfs met de Paasdagen zijn ze open.
Vandaag zouden we met de groep vrienden van Ruth en Patrick gaan BBQ-en in een park in de buurt. Echt een feestdag op z'n Australisch. Picknickmand inpakken en naar het park. Dus met zulke dagen zit je ook echt te zoeken naar een plek.
Eerst een voorstelronde. Ik had al veel namen gehoord en nu kregen ze dan eindelijk er ook een gezicht bij.
En omdat er ook een redelijk aantal kinderen waren werd er een Egg Hunt gehouden. Dus de kinderen mochten even het park in en dan eindelijk na 5 minuten terug komen.

Dan natuurlijk als een gek gaan zoeken. En nog geen 10 minuten later zijn de eieren gevonden en opgegeten.
Dus dan is het tijd voor om de BBQ aan te maken. Dat is het mooie aan Australië. Overal heb je gratis BBQ's en dan ook nog vaak met hout ernaast. Beter kan niet. Natuurlijk moesten de heren weer even laten zien dat ze wisten hoe een vuurtje gemaakt werd. De humor was alleen wel dat Ruth's vuur het snelst goed brandde.
Onder het eten door vonden de kinderen af en toe ook wat tijd om even te komen eten. Nog zo'n voordeel, met z'n alle in een park, dus er is altijd iemand om mee te spelen.
En voor je het dan weet ben je weer een paar uur verder. Thuis was het weer poseren van Ruby voor de camera, maar nu had ook Joseph de camera ontdekt en was wel bereid om wat foto's te maken. Hij wilde hem gelijk ruilen voor een telefoon. Hoe aantrekkelijk het aanbod ook, ik heb het toch maar niet gedaan.

No comments: