Saturday 28 February 2009

The Grampians

Voor deze vrijdag was er weer een waarschuwing voor de bosbranden. Combinatie warme wind en warm weer was voorspeld voor deze dag. Maar wij maakte er ons niet te druk om. Na Spike weggebracht te hebben en Gerrit opgehaald te hebben van het werk, gingen we op pad. Even een weekje vakantie. En wat er in die tijd gebeurd zien we later wel.
Ons eerste doel was Horsham. Dit is een plaatsje vlakbij 'The Grampians'.
Nadat we de stad achter ons hadden gelaten, maakte we ineens kilometers. En na een diner-stop in Ballarat, kwamen we optijd aan bij ons hotel. Ze waren er erg behulpzaam en kregen we ook te horen dat we geluk hadden, want de Grampians waren deze dag gesloten geweest maar morgen waren ze weer open. Hadden we toch niet voor niets deze afstand gereden.
De volgende dag gingen we op tijd op pad en voor we het wisten hadden we al kangoeroes in het wild gezien en stonden te genieten van een mooie waterval.

En als je dan weer bij de auto bent heb je wel zin in brood.
Dus zaten we heerlijk aan een tafel te picknicken en intussen om ons heen te kijken. Ik vergeet er wel bij te zeggen dat je hier je brood met twee handen vast moet houden, want anders komen er andere eters langs. Ik was Joyce net een kookaburra aan het laten zien, toen er één er met haar broodje er vandoor ging. Toen was rustig zitten dus afgelopen.
Daarna gingen we naar de Balconies. Daar heb je echt geweldige uitkijkpunten.


Dan voel je je weer heel klein in deze wereld. Het was het lopen wel waard, maar Joyce weet nu wel dat slippers niet geschikt zijn voor een wandeling. Die vergissing heeft ze ook niet meer gemaakt.
Toen gingen we naar een ander uitkijkpunt. Van hier kon je Hall's Gap en Horsham zien. Het zicht was erg goed. Horsham ligt zo'n 80 kilometer daar vandaan en we konden er nog ver voorbij kijken.

Het mooie was hier dat er net een bruiloft aan de gang was. En ik ben het met ze eens, het is een geweldige plek om te trouwen.
Na nog wat rijden en lopen door Hall's Gap, was het weer tijd om naar het hotel te gaan. Hier werden we nog even getrakteerd op een zwerm kaketoes in de bomen bij het hotel.

No comments: