Sunday 30 November 2008

Terug gegooid in de winter

Ik ben veilig aangekomen in Nederland. Het was een rustige vlucht en ik kwam op tijd aan in Amsterdam.
Het eerste deel had ik gezeldschap van 2 ook alleen reizenden. Dat schept een band en hebben dan ook heerlijk een tijd met elkaar zitten kletsen. Na dan nog een keer een film kijken en dan kom je alweer aan in Singapore.
Tweede deel was weer even vreemd. Ik hoorde weer Nederlands om me heen. Het vreemde is dat je toch als je een gesprek begint steeds weer in het Engels wil beginnen. Maar ik zat naast een gezellig stel uit Maastricht. En voor ik het wist lag haar hoofd steeds op mijn schouder, want dan was ze aan het kijken wat ik aan het kijken/doen was. De eerste keer kijk je nog vreemd op, maar na een derde en en vierde keer werd het al heel gewoon.
Ik werd opgewacht door Carla, Ricky en Joyce. Het was heerlijk om na zo'n lange 'eenzame' reis weer bekenden te zien.
Thuis aangekomen ben ik even 2 uurtjes gaan slapen, om 's middags weer mee te gaan naar het ziekenhuis. Voor het eerste weer autorijden aan de rechter kant, maar ondanks de vermoeidheid geen fouten gemaakt.
De volgende dagen was ik druk met bijslapen. Ik vertrok al moe uit Australië, dus het was tijd voor een inhaalslag.
Daarbij mocht ik ook weer wennen aan het koudere sombere weer. Wat me nu echt opviel is dat de winters in Australië een stuk minder triest zijn. Daar heb je toch nog veel bomen met blad, waardoor het er heel anders uitziet. Hier is zeg maar alles kaal en als er dan een beetje een nevel hangt en de zon blijft achter de bewolking dan kijkt dat heel triest.
Maar goed, alles went en dat dus ook.

Wednesday 26 November 2008

Australia

KLIK HIER VOOR DE TRAILER VAN DE FILM AUSTRALIA
Dit is de film waar Australië al een tijdje van in de ban is en ik ook heel graag wil gaan bekijken. Alleen nu wil het geval dat op de dag dat hij in premiere gaat ik vertrek naar Nederland. Maar als ik terug ben ga hem zeker bekijken.
Het is nog de vraag hoe hij ontvangen wordt, maar aan de promotie zal het niet liggen. Want zelfs Oprah besteedde er een hele aflevering aan.
En als de film niets is, dan ga ik gewoon genieten van de mooie natuur die Australia brengt.

Tuesday 25 November 2008

Zwembad is af

Dan nog net voor vertrek naar Nederland is het zwembad af. Het water zit erin. Nu alleen nog het water op het juiste peil krijgen met de chemicaliën. Daarna is hij klaar voor de zomer die gaat komen. Het was even een strijd om alles op tijd klaar te krijgen. De werklui kwamen wel steeds, maar het ging niet in het tempo die ik graag wilde. Dus maar de charmes in de strijd gegooid om het toch op tijd klaar te hebben. Vooral dat vriendelijke lachen naar ze begon aan het eind wat moeilijk te worden. Vooral als ze om 13.00 nog even naar een andere klus gingen.
Nu hopen dat de zon het water snel op gaat warmen, want die verwarming doen we later. De aansluiting daarvoor zit er al, maar nu nog een keer de bizen op het dak. Maar dat zal wel volgend jaar worden.
Nu gaat dan het echte werk beginnen. Nu de bestrating van het terras en om het zwembad heen. En dan moeten we ook nog de pergola bij het terras bouwen. Hopelijk gaan we met de bestrating een eind komen in de kerstvakantie.
Daarna kunnen we gaan beginnen met het aanplanten en gras zaaien. Dat zal nog wel even duren, want dat is nu niet echt de juiste tijd. Want ik ga niet al ons tankwater gedurende de zomer gebruiken voor een gazon. Maar het zal wel een keer goed komen. Foto's volgen nog.

Tuesday 18 November 2008

Het begin is er.

Eindelijk zijn ze dan begonnen met graven. Eerst zou hij vrijdag beginnen, maar door de harde regenval die nacht kon hij niet met het kraantje uit het gat komen. Toen was de afspraak dat hij maadagochtend rond 11.00 er zou zijn, maar dat werd uiteindelijk 14.30 door een lekke band. Gisterenmiddag is Luke dan begonnen en heeft het vandaag netjes afgemaakt. Hij was zelfs bereid om een paar extra dingen te doen voor me. Het terras moest nog verder uitgegraven worden en dat is nu ook gebeurd. Ook heeft hij de gravel en het zand naar achteren gereden. Ook dat scheelt vele ritjes op en neer met de kruiwagen. Dus ik ben erg over hem te spreken. Morgen komen ze het zwembad zetten. Ik ben benieuwd hoelang dat duurd. Vooral omdat er voor morgen onweersbuien voorspeld zijn. Nu maar hopen dat die nog even op zich laten wachten. Alhoewel de regen erg welkom is hier. Hier nog wat foto's van het verloop van de werkzaamheden.



Friday 14 November 2008

Eventjes terug

Voor de bestralingen en operatie van mijn moeder ben ik binnenkort even voor 3 weken terug in Nederland. Op 26 november vertrek ik en kom op 27 november om 6.35 aan. Uiteindelijk vertrek ik op 17 december weer. Weer thuis net voor de kerst, zodat ik weer samen met Gerrit naar Tasmanië kan vliegen voor de kerst met familie hier. Voor degene die graag wat willen afspreken, laat het even weten, want dan gaan we het even plannen tussen alles door. En een groot deel van de familie zie ik wel op de verjaardag van oma.

Leonard Cohen


Voor degene die het nog niet wisten van me, ik ben een groot, groot, groot Leonard Cohen fan. Ik bewonder meerdere artiesten, maar die komen niet in de buurt van Leonard Cohen. Het klinkt wat eng misschien, maar hij schrijft/zingt de mooiste songteksten die ik ken. Helaas is hij bij veel mensen niet bekend, wat echt zonde is, want die man weet met taal te spelen en dingen te verwoorden dat na mijn idee geniaal is. Maar ik hou nu op met preken. Als je nieuwsgierig geworden bent kijk dan eens op http://www.leonardcohen.com/ of http://www.leonardcohenfiles.com/
Eindelijk naar 14 jaar in Leonard Cohen weer aan het touren. Alleen had ik de pech dat op het moment dat hij naar Nederland zou komen ik in Australië zat. En er was nog geen nieuws of hij naar Australië zou komen. Ik balen natuurlijk, maar bleef hopen. Nu kwam dan 2 weken terug het grote nieuws.....Leonard Cohen komt naar Australië. Op 10 november begon de kaartverkoop en ik dus achter de computer en gelijk bestellen. Ik ga nu op 24 januari naar het concert in Coldstream en 5 februari naar de Rod Laver Arena. Ik kon niet kiezen. In Coldstream is het in een wijngaard waar je met een glaasje wijn en een picknick kunt genieten van LC. En in de Rod Laver Arene heb je meer een echt concert. Dus eindelijk ga ik deze man in het echt bewonderen.

My lady can sleep

My lady can sleep
Upon a handkerchief
Or if it be Fall
Upon a fallen leaf.

I have seen the hunters
Kneel before her hem-
Even in her sleep
She turns away from them.

The only gift they offer
Is their abiding grief-
I pull out my pockets
For a handkerchief or leaf.

LC

Wednesday 12 November 2008

Poliep

Zo gaat alles op rolletjes en dan plotseling krijg je minder bericht uit Nederland. Mijn moeder wist al sinds de operatie in Januari dat er ook nog een poliep verwijderd zou moeten worden. Half Oktober was het dan zover. Even een dagje ziekenhuis, word dan toch een lang verhaal. Tijdens de ingreep zag men dat het hard gegroeid was en dat het kwaadaardig was. Dus ingreep ging niet door en mocht ze gedurende de laatste weken onderzoeken ondergaan. Nu weten we dat ze de eerste week in December bestraald wordt en dat ze de week erna geopereerd word. Iets waar ze het meeste tegenop ziet is dat ze weer steeds naar dat ziekenhuis moet. Gelukkig ziet het er, ondanks de omstandigheden, positief uit. En leven we nu op een grote afstand mee. En de afstand is niet wat ik als moeilijk ervaar, want een dagje vliegen en je bent er, maar dat tijdsverschil. Want toen ze het hoorde lagen wij al te slapen en de volgende morgen lees je het mailtje en dan duurd de dag erg lang, voordat je dan eindelijk kan bellen.