Sunday 13 July 2008

Morrison

Het eerste waar Gerrit naar keek toen we een bod op het huis deden was een voetbalclub. Meneer had geluk. Er waren 4 clubs die speelde in Mount Evelyn. En het was ook nog eens op loopafstand. Meneer was helemaal gelukkig. Dus eenmaal gesetteld ging hij maar eens bellen. Eén club had hij al zien spelen, wat van een laag niveau was, maar ze waren van Mount Evelyn dus ging hij deze eerst proberen. Nee helaas, geen plek. Maar misschien heeft die andere club plek. Nee, ook al niet. Niet te geloven. Voetbal is hier geen populaire sport en toch word het moeilijk een club te vinden. Maar dit weekend speelde de Morrisons thuis en dit was een club uit de eerste divisie. Dus Gerrit ging maar eens kijken wat voor'n niveau dat was en of ze plek hadden. Dat pakte goed uit. Niveau was wat hij gewend was en ze hadden ook nog plek. Dus meneer heeft weer een club. De humor is dat het hele team een connectie heeft met Nederland. Of vader/moeder is Nederlands of zelf. Dat betekend niet dat ze dan nederlands spreken. De meeste kunnen het niet eens.
Dus deze week heeft hij alles lopen regelen om deze zaterdag dan mee te kunnen doen. En nu was het dan zover. Naar bijna 4 maanden stond hij dan weer op het voetbalveld. Hij was gebroken toen hij thuiskwam, maar hij had ervan genoten. Het geluk was wel dat je hier kunt blijven wisselen. Ze kennen dus niet het limiet van 3x. Dus meer het idee van zaalvoetbal. Dan kon hij toch tussendoor even bijkomen. Dus nu zou je denken, goed je best doen op de training en je conditie komt wel weer terug. Maar daar zit een probleem. Ze trainen niet. Maar we vertrouwen erop dat het de volgende keer alweer een stuk beter gaat.
Het werkt ook een beetje anders wat voetbalvelden. Hier in Mount Evelyn spelen dus 4 clubs. 4 clubs van 1 team. Wil niet zeggen dat ze ook allemaal uit Mount Evelyn komen. Daarbij spelen ze allemaal op dezelfde voetbalvelden. Dus geen clubhuis en ook vaak geen douche. Dat betekend eigen drinken meenemen en douchen doe je thuis.

No comments: