Thursday 31 July 2008

Buren

Dit is even een beeld van wat er zo elke dag in de bomen om ons heen zit.







Zo tegen de avond verzamelen ze zich in een boom tegenover ons huis. En daar zitten ze dan even heerlijk de dag door te nemen/kwetteren.

Foto's van't huis

Voor de liefhebbers even wat foto's van het huis. Wil je er meer zien stuur maar een mailtje en dan komt de rest vanzelf.
De eethoek

Tuesday 29 July 2008

Watertank

De laatste paar jaar heeft Australië(zuiden) te kampen met droogte. Nu beschrijf ik de situatie in Melbourne. Melbourne wordt van drinken voorzien vanuit stuwmeren rondom de stad. Aangezien er minder regen valt in die gebieden, worden deze meren niet voldoende meer aangevuld. Daarbij komt ook nog eens het probleem dat het inwonersaantal flink gegroeid is en er geen stuwmeren bijgekomen zijn. Over dit laatste werd jaren niet graag gepraat, maar eindelijk ziet men de noodzaak in voor een nieuw waterplan. Zie deze link Melbourne Water
Jaren lang was het verboden om een watertank te hebben, maar nu wordt er toch anders over gedacht. De overheid geeft zelfs subsidie als je het aansluit op toilet/wasmachine. Aangezien we hier nog geen watertank hadden, hebben we deze maar eens aangeschaft. We zijn er nog niet over uit of we dit op toilet/wasmachine aan willen sluiten, if dat we het puur willen gebruiken voor de tuin.
Nu ontdekte we, dankzij de buurvrouw, dat er een project gaande is in deze streek. De University of Melbourne heeft geld gekregen om afvoer van hemelwater naar Little Stringybark Creek te verminderen. Het punt is dat door alle huizen die hier in de laatste jaren gebouwd zijn er meer helmelwater via afgekoppeld riool bij een stroompje uitkomt. Het probleem is nu dat het stroompje nu erodeert. Wat weer gevolgen heeft voor de omgeving. Kort samengevat, als er meer mensen hun regenwater opvangen en voor huis en tuin gebruiken, des te minder komt er in dat stroompje. Dus om de mensen te stimuleren om maatregelen te nemen krijg je een deel van de aanschaf van de tank, aansluiten, veranderen van dakgoot en wat er nog meer bij komt kijken, vergoed. Als je er meer van wil weten kijk dan naar deze link
Little Stringybark Creek
We moeten wel snel handelen, want de aanvraag kun je tot volgende week woensdag indienen.

Sunday 13 July 2008

Morrison

Het eerste waar Gerrit naar keek toen we een bod op het huis deden was een voetbalclub. Meneer had geluk. Er waren 4 clubs die speelde in Mount Evelyn. En het was ook nog eens op loopafstand. Meneer was helemaal gelukkig. Dus eenmaal gesetteld ging hij maar eens bellen. Eén club had hij al zien spelen, wat van een laag niveau was, maar ze waren van Mount Evelyn dus ging hij deze eerst proberen. Nee helaas, geen plek. Maar misschien heeft die andere club plek. Nee, ook al niet. Niet te geloven. Voetbal is hier geen populaire sport en toch word het moeilijk een club te vinden. Maar dit weekend speelde de Morrisons thuis en dit was een club uit de eerste divisie. Dus Gerrit ging maar eens kijken wat voor'n niveau dat was en of ze plek hadden. Dat pakte goed uit. Niveau was wat hij gewend was en ze hadden ook nog plek. Dus meneer heeft weer een club. De humor is dat het hele team een connectie heeft met Nederland. Of vader/moeder is Nederlands of zelf. Dat betekend niet dat ze dan nederlands spreken. De meeste kunnen het niet eens.
Dus deze week heeft hij alles lopen regelen om deze zaterdag dan mee te kunnen doen. En nu was het dan zover. Naar bijna 4 maanden stond hij dan weer op het voetbalveld. Hij was gebroken toen hij thuiskwam, maar hij had ervan genoten. Het geluk was wel dat je hier kunt blijven wisselen. Ze kennen dus niet het limiet van 3x. Dus meer het idee van zaalvoetbal. Dan kon hij toch tussendoor even bijkomen. Dus nu zou je denken, goed je best doen op de training en je conditie komt wel weer terug. Maar daar zit een probleem. Ze trainen niet. Maar we vertrouwen erop dat het de volgende keer alweer een stuk beter gaat.
Het werkt ook een beetje anders wat voetbalvelden. Hier in Mount Evelyn spelen dus 4 clubs. 4 clubs van 1 team. Wil niet zeggen dat ze ook allemaal uit Mount Evelyn komen. Daarbij spelen ze allemaal op dezelfde voetbalvelden. Dus geen clubhuis en ook vaak geen douche. Dat betekend eigen drinken meenemen en douchen doe je thuis.

Wednesday 9 July 2008

Er is er 1 jarig

Vandaag was Gerrit dan jarig. De eerste keer zonder ouders, familie en vrienden. Maar wel met nieuwe familie en vrienden in Australië. Heerlijk met z'n allen uit eten in Camberwell bij de Afghaan. Zo heb je toch het gevoel dat je jarig bent. Hij kreeg van Bert en Von een schop om in de tuin te werken. Was dat een hint??? Rachel had vernomen dat Gerrit van short black (espresso) houd dus kreeg hij de daarbij behorende kopjes. Meneer wilde geen kado's, maar is uiteindelijk toch nog aardig verwent. De vraag was of de kinderen van Aron en Rachel wel Afghaan lustte, maar dit pakte heel goed uit. Ze hadden nu dingen gegeten die ze anders niet uitgeprobeerd zouden hebben en ze vonden het nog heerlijk ook.
Toch is Nederland hem niet vergeten. Van veel een kaartje of e-mail gekregen en ook de nodige kadootjes waren opgestuurd. Waarvoor onze dank. Het werdt erg door Gerrit, maar ook door mij gewaardeerd. Toen we uiteindelijk na ons etentje thuis kwamen, was het tijd voor de telefoontjes. Voordat we iedereen gehad hadden, was het alweer ver naar 12.00. En ja inderdaad, we hebben weer telefoon. Niet onze schuld (dat wisten we al), maar een foutje in de centrale kast van Testra (ongelovelijk. we zijn nog over de schok heen aan't komen). Dus we zijn weer te bereiken.