Monday 7 April 2008

Hoe bedoel je huizen kijken?

Ach, Gerrit is aan het werk dus wat zal ik eens doen. We gaan maar eens huizen bezichtigen. Eerst bellen we even een makelaar of ik er 1 mag zien vanmiddag. Gelukkig kan dat en past het ook nog eens mooi in mijn schema, want ik heb er al twee gepland staan. Dus gaan we in de namiddag op pad. Onderweg word ik gebeld door een andere makelaar of ik nog een huis wil zien. We zijn toch in de buurt, dus waarom niet. Nou ik kan je zeggen na huis nummer 3 ben je het echt zat. Het geluk was dat huis nummer 4 het interessantste was van allemaal.
Niet dat ik het wilde, maar het kwam er het dichtste bij. Het huis was mooi, de omgeving was geweldig, maar de prijs was wat aan de hoge kant.

Misschien wat geduld hebben en dat de prijs dan wat zakt. Dus uiteindelijk vermoeid naar huis. Een ding heb ik vandaag geleerd. Niet teveel huizen bekijken. Makelaars willen je graag huizen laten zien, waarschijnlijk om tegen de verkoper te kunnen zeggen... 'Kijk we doen echt ons best voor jullie'. Ik had duidelijk aangegeven waar we naar zochten. Traditioneel huis met een stukje grond erbij en rustig gelegen. Maar uiteindelijk kijk je naar huizen langs een drukke weg, bijna geen grond erbij of een verschrikkelijke buurt. Dus als ze nu bellen mogen ze eerst een paar vragen beantwoorden. Eerder kom ik niet.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.