Sunday 30 March 2008

Interviews

Intussen hebben we een goed idee gekregen hoe het hier werkt om een baan te krijgen. Via via werkt het beste. Door die man van de Rotary had Gerrit gelijk nog twee gesprekken deze week. Dus dat gaat goed. Het eerste gesprek ging gelijk al goed. Ze waren zeker geinteresseerd, maar ze moesten even controleren of ze de juiste projecten voor Gerrit hadden. Hij hoorde zeker nog van ze. Bij de tweede had hij een nog beter gevoel. Het klinkte met de personen en hij had een goed gevoel over het bedrijf. Leuke projecten en de werkwijze klonk ook goed. Ook hun hadden er een goed gevoel over want Gerrit mag morgen voor een tweede gesprek terugkomen. Het derde gesprek verliep ook goed. Dit was meer een soort detacheringsbureau. Gerrit had veel kennis en ze wilde hem graag bij een bedrijf onderbrengen. Dus ook deze gaan aan de slag voor Gerrit. Er zit nu dus wat vaart in.
Intussen staan we ook ingeschreven bij Medicare. Dus we zijn gedekt voor spoedeisende medische hulp. Nu moeten we nog op zoek naar een soort 'aanvullende' verzekering. Zo voorkom je wachtrijen en zijn er meer kosten gedekt.
Dit weekend zijn we gaan rondkijken voor huizen. Eerst hadden we op het internet een leuk huis gezien in Ferntree Gully. Er was open huis op zaterdag. Toen we daar arriveerde waren we in een soort shock. Ten eertse was Ferntree Gully een rommelige plaats met veel onverzorgde bedrijfshallen. Dus de plek was niet onze smaak. Toen we bij het huis kwamen, viel ook die af. Tegenover een eletriciteitscentrale. WEGWEZEN. Dan maar verder rondkijken en bij makelaars langs gaan. Tecoma zag er erg goed uit. Uiteindelijk na weg rondvragen en kijken kwamen we bij een huis in Scoresby uit. Open huis, dus wij naar binnen.

Het bleek van een ouder stel te zijn dat ook jaren in Nederland hadden geleefd. Dus al snel werd er in het Nederlands gepraat. In het huis was ALLES oud. Een echt renovatieproject voor mij dus. Ik was al snel aan het kijken welke muren er verplaatst konden worden en wat we buiten konden verbeteren. Er was alleen een nadeel.... het lag niet in de juiste wijk. We willen toch echt wat meer buitenaf en meer rust. Dus zoeken we toch maar weer verder.

2 comments:

natascha thijs said...

Hoi Demy en Gerrit.

Hoe bevalt Australia?

Mijn naam is Natascha thijs 34 jaar en woonachtig in Boxtel.
Ben getrouwd en heb twee jongens van 3 en 5 jaar.

Ik heb lang op het internet moeten zoeken voor ik iemand had gevonden die in of in de buurt van Scoresby woonen.

Gelukkig ben ik bij jullie terecht gekomen, en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Mijn man heeft ook al lang wensen om te emigreren naar Australia.
Ik had dit wel in mijn dromen maar om het uit te laten komen dat niet, het ombekende wij zijn nog nooit in Australia geweest. Nederland zou ik niet snel missen maar het idee dat ik mijn fam en vrienden moet achter laten, vond ik niet zo`n leuk idee.
Nu is bij mij ook een lampje gaan branden, er is nog meer op deze aarde dan alleen dit kleine rot landje.

Mijn man werkt bij OCÈ en dit bedrijf heeft vestegingen over de hele wereld dus ook Australie.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Scoresby.
Nu heeft mijn man te kennen gegeven op zijn werk dat hij de stap wil maken, om voor een aantal jaar evt vast te emigreren naar Australia.

Daarom hoop ik dat jullie mij wat informatie kunnen geven over de omgeving van Scoresby.
Weten jullie wat leuke plaatsjes in de buurt niet te druk en ook niet hellemaal afgelegen dus tussen in.
We houden van groene omgeving evt zee als dat in de buurt is van Scoresby.
En hoe is het weer daar

Ik hoop dat jullie me willen helpen en mij terug wilt mailen

Vriendelijke groet uit het koude
kikkerlandje Natascha thijs

Demy said...

Hoi Natascha,

Als je even je email-adres naar demy29@gmail.com wil sturen, dan kan ik je wel van informatie van dit gebied voorzien.

Groeten Demy