Wednesday 4 March 2009

Victor Harbour


Geen pinguins kijken op Kangaroo Island, dus gaan we richting Victor Harbour. Een leuke plek met op een paar honderd meter voor de kust Granite Island. Daar kun je dan voor een paar dollar 's avonds een wandeling maken langs de pinguins. Betere prijzen als op Phillip Island. We blijven toch Hollanders.
Nu we dan aan zee zijn en er een stevige wind stond, zijn we even wezen uitwaaien. Wil je eens een ander model haar, moet je dat gaan doen. De rezultaten mogen er wezen. Vogelnestje, alles naar één kant en welke haargel???? waren de favoriete modellen.
Dus 's avonds via de boardwalk richting het eiland. Terwijl we daar richting de verzamelplek lopen zien we een zeehond. Altijd leuk om te zien. Uiteindelijk was de groep compleet en kunnen we met gids op pad. We zagen het wat somber in, want het was wat buiten het seizoen en daarbij hadden we ook nog zo'n 50 kinderen deze kant op zien komen. Maar ik kan niet anders zeggen... de kinderen hebben we bijna niet gehoord. Sommige volwassenen maakte meer lawaai. En we hadden geluk, we hebben er redelijk wat gezien. Het leuke hiervan is dat het echt een wandeling is langs hun holen en je ook nog eens foto's mag maken. Natuurlijk zonder flits. Op Phillip Island zit je op beton te wachten tot ze langs komen en foto's maken niet toegestaan. Dus daarom mijn advies, ga naar Victor Harbour voor pinguins.

No comments: