Tuesday 30 December 2008

Tasmanië

En dan heb je een paar dagen om even je huis schoon te maken en nog wat dingen te regelen en dan ga je alweer richting Tasmanië. Heerlijk kerst vieren met de familie. We hadden 4 huisjes op Grindawald. Von en Bert hadden de zoon van Karen (Ben) in hun huisje. Dan had je nog een huisje waar Louise, David en kinderen zaten. Tegenover ons zaten Ruth, Patrick en de kinderen. En overdag kwamen Madeline, Rodney en de kinderen om dan 's avonds weer naar huis te gaan. Dus het waren gezellige avonden waar veel gedronken, gepraat en gelachen werd.
Op de 1e kerstdag zouden we een picknick doen. Hier in Australië is de lunch de belangrijkste maaltijd. Iedereen zou z'n eigen dingen meenemen, dat kwam op een tafel en dan zou iedereen gewoon kunnen pakken waar hij/zij zin in had. Dus ik ging die ochtend met David op zoek naar een mooie plek voor de picknick. We waren het er al snel over eens, onder de boom naast de golfbaan. Dus zijn we er maar wat picknicktafels neer gaan zetten. Toen konden we met de voorbereidingen gaan beginnen.

Tafel staan klaar, dus het eten kan erop. Natuurlijk werd er steeds weer even gekeurd wat erbij kwam. Eén ding werd al snel duidelijk.... we hadden veel te veel.

Nu alles klaar stond was het dan tijd om de champagne te ontkurken. Alle kinderen op een rij en vangen.

En dan is het eindelijk tijd om te gaan eten. Een maaltijd die uiteindelijk tot 17.00 duurde.


Na dat vele eten en drinken was het tijd voor wat beweging. Dus ging men eerst cricket spelen (Ja, zelfs Gerrit heeft zich eraan gewaagd) en na het toetje was het tijd voor het zwembad.


No comments: