Friday 29 August 2008

Watertank deel 2


Nadat het project van de University of Melbourne hebben we 2 quotes gevraagd van loodgieters. We wilde een extra tank die dan aangesloten werd op de toiletten en wasmachine. Dus voor de sluiting van het project hadden we onze quote ingediend.
Nu kregen we dan de uitslag. We krijgen niet alles vergoed. Ze willen met deze quote 1/3 vergoeden. Klinkt leuk, maar na wat rekenen zat er weinig voor ons in. Aangezien we nogal weinig water verbruiken, duurt het heeeel lang voordat we dit terug verdiend hebben. Dan schaffen we liever een extra tank aan voor de tuin. Maar dan word het niet meer vergoed. Dus dat laatste gaat het dan maar worden, want met die zomers hier heb je veel water nodig voor je tuin. Vooral als je ook nog een zwembad wil.

Tuesday 26 August 2008

Ebay

Ik wilde toch eens goed aan die tuin beginnen, maar daar stond een aluminium schuurtje dus danig in de weg. Dus foto's maken en verkopen op Ebay. Woensdag de advertentie gezet en al snel hadden we mailtjes met of we voor een bepaald bedrag akkoord gingen.


We hadden een aardig aanbod, maar we twijfelde nog. Zaterdag gaan we met z'n 2en in de tuin aan de gang en na een tijdje ga ik naar binnen voor drinken. Ik checkte de mobiel en had 3 gemiste oproepen. Maar intussen hoor ik ook het antwoordapparaat piepen. Die dus maar eerst afluisteren. Daar stonden dus 3 berichten op. Het bleek dat Rachel (dochter van Bert en Von) op Ebay had gezeten en onze schuur had gezien. Die ze dus heel graag wilde hebben. Uiteindelijk hebben hun hem dus gekocht. Dus wil je iets aan familie verkopen, zet het dan op Ebay.
Gisteren is hij dan opgehaald door Bert en Aron. Harry kwam ook mee, maar die hebben we weinig gezien. Die zat binnen de kortste keren achter de Nintendo Wii.

Friday 15 August 2008

Victoria

Aangezien we tijdens onze reizen naar Australiƫ weinig van Victoria hebben gezien, halen we dat nu in. Bijna elke zondag gaan we er nu op uit. Het is al zo gewoon geworden dat Spike zondags al standaard bij de voordeur gaat zitten. Zo hebben we al heel wat plaatsen gezien. Ten oosten van ons is al aardig bekent. We weten waar de skigebieden zijn, mooie uitzichten, waterdammen, watervallen en ga zo maar door.
Omgeving Kingslake
Ook zijn we een keer via Frankston langs de kust omhoog gereden.
Dagje zee: Brighton
Zo zijn we dus al op vele mooie plekken geweest. Het is echt leuk om te doen. En dan gewoon te beseffen dat je er nu zo vaak heen kunt als je wil. Niet zoveel mogelijk plannen in een paar weken. Gewoon relaxt rijden. Af en toe een winkeltje in, even ergens wat drinken/eten en aan het eind gewoon naar HUIS. Dus hier wat indrukken die we de afgelopen weken opgedaan hebben. Alleen hebben we geen foto's van Maryville met de waterval. Fototoestel was mee en de accu was geladen, alleen de geheugenkaart lag thuis op de tafel. Dom van me en op deze zondag had ik ook de hele fototas thuis gelaten, dus daar kon ik ook niet even een andere kaart uit halen. Die me kennen weten waarschijnlijk wel hoe vrolijk ik werd. Vooral als je een man hebt die dan zegt 'Heb je dat niet gecontroleerd dan'. Maar ja, dat is dan een goede reden om terug te gaan. Dus die hoogste waterval in Victoria hou je dan nog tegoed.
Melbourne CBD

Of je rijd naar Geelong met Familie en heb daar een picknick. Er was ook een markt(je) waar we even overheen gelopen zijn. En natuurlijk wilde Matthew, Bradley en Harry chocola waar heerlijk mee gesmeerd werd. Het was heerlijk mensen kijken en zeelucht opsnuiven.